Witajcie kochani! :*
Właśnie zrobiłam meeeega przepyszny, zdrowy koktajl i musiałam się z Wami podzielić moim przepisem. Z początku nie spodziewałam się, że wyjdzie taki smaczny, bo robiłam go na mleku sojowym. Dopiero od niedawna przyzwyczajam się do mleka roślinnego. Z krowiego zrezygnowałam i nie piję go już 1,5 miesiąca, ponieważ mi nie służyło i miałam po nim mega wysyp krost na twarzy. Początki były trudne, bo cały czas mnie ciągnęło do mleka, ale dałam radę i teraz jest o wiele lepiej. Jak zobaczycie na dołączonych zdjęciach składniki, które użyłam do wykonania koktajlu są dostępne praktycznie w każdym supermarkecie i nie są drogie. Jedynie mleko sojowe ma swoją cenę, która waha się w granicach od 8 do 12 zł w zależności od sklepu.
Mleko sojowe - Alpro Soya (Carrefour), Masło orzechowe Mcennedy (Lidl), Ciasteczka BelVita kakaowe (Carrefour), Banan (Carrefour)
Teraz trafiłam na fajną promocję w Carrefourze i jedno opakowanie ciastek BelVita kupiłam po normalnej cenie a drugie wzięłam za złotówkę, promocja trwa chyba do 26 sierpnia, więc jak ktoś uwielbia te ciastka tak samo jak ja to niech się spieszy! :)
A oto przepis:
Na początku pokroiłam banana w plasterki, by lepiej mi było go blendować, dolałam szklankę mleka sojowego i wszystko zblendowałam. Następnie dodałam łyżkę masła orzechowego i pół łyżki miodu i jeszcze raz zblendowałam wszystko na gładką masę.
Następnie pokruszyłam dwa ciastka kakaowe BelVita i dosypałam do mojego koktajlu i jeszcze raz wszystko zblendowałam na gładką masę. Odstawiłam na trochę, by ciasteczka namiękły w koktajlu.
Na koniec przelałam go do mojego wazonika/szklanki (Ikea).
No i gotowe!!
SMACZNEGO!!
Buziaki :*
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz